Kırmızı etli çorba nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli ve doyurucu bir kırmızı etli çorba tarifiyle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Kuşbaşı etin sebzelerle buluştuğu bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, pratik hazırlanışıyla da günlük hayatınızda kolaylık sağlayacak.

26 Kasım 2025

Kırmızı Etli Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 300 gram kuzu veya dana kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1,5 litre su
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı:


  • İlk olarak, soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
  • Bir tencereye sıvı yağı alın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin.
  • Üzerine suyu ekleyin, tuz ve baharatları katın. Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha dinlendirin.
  • Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Etlerin daha yumuşak olması için önceden haşlanabilir.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbaya nohut veya yeşil mercimek ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;