Kırmızı etli çorba nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Lezzetli ve doyurucu bir kırmızı etli çorba tarifiyle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Kuşbaşı etin sebzelerle buluştuğu bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, pratik hazırlanışıyla da günlük hayatınızda kolaylık sağlayacak.
Kırmızı Etli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram kuzu veya dana kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1,5 litre su
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
- İlk olarak, soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin.
- Üzerine suyu ekleyin, tuz ve baharatları katın. Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha dinlendirin.
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
İpuçları:
- Etlerin daha yumuşak olması için önceden haşlanabilir.
- İsteğe bağlı olarak, çorbaya nohut veya yeşil mercimek ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.
- Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
|