Kesmeli tavuk çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir tavuk çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezidir. Doğru malzemelerle hazırlandığında hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, ailenizin sofrasını şenlendirecek. İşte ev yapımı kesmeli tavuk çorbasının tüm incelikleri...
Kesmeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1.5 kg)
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 8-10 su bardağı su
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
- Tavuku güzelce yıkayıp büyük bir tencereye alın
- Üzerine 8-10 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kevgirle alın
- Soğanları dörde bölüp tencereye ekleyin
- Tavuk yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika haşlayın
- Tavuku tencereden çıkarıp soğumaya bırakın
- Tavuk soğurken, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın
- Tavuk suyuna doğranmış sebzeleri ekleyip 15 dakika pişirin
- Soğuyan tavuku elinizle veya bıçakla irice parçalara ayırın
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip şehriyeleri kavurun
- Kavrulan şehriyeleri çorbaya ekleyin
- Parçalanmış tavuk etlerini tencereye ilave edin
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin
- İnce kıyılmış maydanozu en son ekleyip ocaktan alın
Püf Noktaları:
- Tavuk suyunun lezzetli olması için tavuğu soğuk suyla kaynatmaya başlayın
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz
- Şehriyeleri ayrı kavurursanız çorbanız daha lezzetli olur
- Çorbayı dinlendirdikten sonra servis yaparsanız lezzeti daha iyi oturur
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ve kuru nane ile sunabilirsiniz
- Taze ekmek veya lavaş ile harika gider
|