Kesme şehriye çorbası tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan kesme şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tereyağında kavrulan sebzelerin et suyuyla buluştuğu bu nefis tarif, ev yapımı şehriyelerle daha da özel bir hale geliyor.

26 Kasım 2025

Kesme Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kesme şehriye (ev yapımı veya hazır)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1,5 litre et suyu veya tavuk suyu (su da kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
  • Tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • İsteğe bağlı olarak domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
  • Et suyunu veya suyu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kesme şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Tuz, karabiber ve nane ekleyip karıştırın, bir taşım daha kaynatın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkabilirsiniz.

Notlar:

  • Ev yapımı kesme şehriye kullanıyorsanız, pişme süresi biraz daha uzun olabilir.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • İsterseniz içine tavuk veya kıyma ekleyerek daha doyurucu hale getirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;