Kesme Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 200 gr kuşbaşı kırmızı et
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 8 bardak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Derin bir kasede un, yumurta ve suyu yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru merdane ile açın ve ince şeritler halinde kesin.
- Tencerede sıvı yağ ile kuşbaşı etleri kavurun.
- Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- 8 bardak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya kesilmiş hamurları ilave edin.
- Tuz ve baharatları ekleyip 15-20 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Arda'nın Mutfağında Bulunanlar:
- Çeşitli tencere ve tava setleri
- Profesyonel bıçak takımı
- Merdane ve kesme tahtaları
- Elektrikli mutfak aletleri (mikser, blender, ekmek yapma makinesi)
- Fırın ve ocak
- Çeşitli ölçü kapları ve mutfak terazisi
- Baharat dolabı
- Zeytinyağı ve sıvı yağ çeşitleri
- Temel gıda malzemeleri (un, şeker, tuz, pirinç, bakliyat)
- Mutfak robotu ve doğrayıcılar
|