Kesme çorbası nasıl yapılır? arda'nın mutfağında neler var?

Lezzetli bir kesme çorbası hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler ve adım adım pişirme yöntemi burada sunuluyor. Ayrıca, bu tarifi kolayca uygulayabilmeniz için mutfakta bulunması gereken temel ekipmanlar ve malzemeler de listelenmiştir.

26 Kasım 2025

Kesme Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 200 gr kuşbaşı kırmızı et
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 8 bardak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Derin bir kasede un, yumurta ve suyu yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane ile açın ve ince şeritler halinde kesin.
  • Tencerede sıvı yağ ile kuşbaşı etleri kavurun.
  • Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • 8 bardak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya kesilmiş hamurları ilave edin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip 15-20 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.

Arda'nın Mutfağında Bulunanlar:

  • Çeşitli tencere ve tava setleri
  • Profesyonel bıçak takımı
  • Merdane ve kesme tahtaları
  • Elektrikli mutfak aletleri (mikser, blender, ekmek yapma makinesi)
  • Fırın ve ocak
  • Çeşitli ölçü kapları ve mutfak terazisi
  • Baharat dolabı
  • Zeytinyağı ve sıvı yağ çeşitleri
  • Temel gıda malzemeleri (un, şeker, tuz, pirinç, bakliyat)
  • Mutfak robotu ve doğrayıcılar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;