Kerevizli Balık Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram beyaz etli balık (mezgit, levrek veya çipura)
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 litre balık suyu veya tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limonun suyu
- Yarım demet dereotu
Yapılışı:
- Balığı temizleyip fileto çıkarın, küp küp doğrayın
- Kereviz, havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Doğranmış kereviz, havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
- Balık suyunu veya tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın
- Sebzeler yumuşayınca balıkları ekleyin
- 5 dakika kaynattıktan sonra sütü ekleyin
- Tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin
- 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın
- İnce kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz
- Taze ekmek veya kruton ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Balığı çok fazla pişirmeyin, dağılabilir
- Kerevizin temizlerken liflerini ayıklamayı unutmayın
- Dereotunu en son ekleyin ki aroması kaybolmasın
|