Kerevizli balık çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir kerevizli balık çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sağlıklı bir seçenek. Taze balık filetoları ve vitamin deposu sebzelerle hazırlanan bu nefis çorba, hem hafif hem de doyurucu özelliğiyle sofralarınızı şenlendirecek.

24 Kasım 2025

Kerevizli Balık Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gram beyaz etli balık (mezgit, levrek veya çipura)
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 litre balık suyu veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet dereotu

Yapılışı:


  • Balığı temizleyip fileto çıkarın, küp küp doğrayın
  • Kereviz, havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış kereviz, havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Balık suyunu veya tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın
  • Sebzeler yumuşayınca balıkları ekleyin
  • 5 dakika kaynattıktan sonra sütü ekleyin
  • Tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin
  • 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın
  • İnce kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz
  • Taze ekmek veya kruton ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Balığı çok fazla pişirmeyin, dağılabilir
  • Kerevizin temizlerken liflerini ayıklamayı unutmayın
  • Dereotunu en son ekleyin ki aroması kaybolmasın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;