Kemikli et haşlama çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Soğuk kış günlerini ısıtacak, kemikli etin lezzetiyle hazırlanan nefis bir çorba tarifi. Dana kemiğiyle yapılan bu besleyici çorba, uzun süre haşlanarak etin tüm lezzetini suyuna bırakıyor. Sebzeler ve şehriyeyle zenginleşen bu tarif, ailenizle paylaşabileceğiniz doyurucu bir öğün olacak.

26 Kasım 2025

Kemikli Et Haşlama Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kemikli dana eti (kaval kemiği veya ilikli kemik)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kereviz (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı tel şehriye veya arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 8-10 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz (servis için)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 2-2.5 saat

Yapılışı:

  • Kemikli etleri derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca oluşan köpükleri bir kevgir ile alın.
  • Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1.5-2 saat kadar haşlayın.
  • Bu sırada soğanı yemeklik doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Başka bir tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış etleri kemiklerinden ayırıp küçük parçalara bölün (kemikleri atmayın).
  • Et suyunu süzerek salçalı karışımın olduğu tencereye ekleyin.
  • Doğranmış havuç, patates ve kerevizi ekleyip 15-20 dakika kaynatın.
  • Sebzeler yumuşayınca şehriyeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, 5 dakika daha pişirin.
  • Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

Püf Noktaları:

  • Etin daha lezzetli olması için kemiklerle birlikte uzun süre haşlayın.
  • İlk haşlama suyunu dökmezseniz çorba daha besleyici olur.
  • Kemik iliğini sevenler için ilikli kemik kullanabilirsiniz.
  • Çorbayı bir gün önceden yapıp dinlendirirseniz lezzeti daha iyi oturur.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın, yanında limon ve kırmızı pul biber ile sunabilirsiniz.
  • Ev yapımı ekmek veya lavaş ile harika gider.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;