Kelle işkembe çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan kelle işkembe çorbası, doğru malzemeler ve sabırlı bir pişirme süreciyle evlerde de kolayca hazırlanabilir. İşte hem besleyici hem de lezzetli bu çorbanın püf noktalarını içeren tarif...

26 Kasım 2025

Kelle İşkembe Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet kelle (koyun veya dana)
  • 1 adet işkembe (temizlenmiş)
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8-10 su bardağı su

Hazırlık Aşaması:


  • Kelle ve işkembeyi iyice yıkayın, üzerindeki fazla yağları temizleyin.
  • Büyük bir tencereye kelle ve işkembeyi alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip 10-15 dakika kaynatın. Bu ilk suyu dökün (kokuyu azaltmak için).
  • Temiz tencerede kelle ve işkembeyi tekrar suyla birlikte haşlamaya başlayın. Soğanı dörde bölüp, sarımsağı ezerek tencereye ekleyin.
  • Orta ateşte kelle ve işkembe yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2-3 saat) haşlayın.

Çorbanın Yapılışı:

  • Haşlanan kelle ve işkembeyi sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca etleri kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğrayın.
  • Haşlama suyunu süzün ve tekrar tencereye alın.
  • Bir kasede un, domates salçası ve biber salçasını bir miktar suyla açarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Bu karışımı haşlama suyuna yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Doğranmış etleri, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyip 15-20 dakika daha kaynatın.
  • Son olarak sirkeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Servis Önerisi:

  • Tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.
  • İnce kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
  • Yanında limon dilimleri ve sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Not: Kelle ve işkembenin temizliği çok önemlidir, güvendiğiniz bir kasaptan almanızı öneririz. İlk haşlama suyunu dökmek kokuyu azaltacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;