Kavurmalı tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Kış akşamlarını ısıtan, doyurucu ve lezzetli bir çorba arıyorsanız kavurmalı tel şehriye tam size göre. Etin kendine özgü aromasıyla şehriyenin hafifliğini buluşturan bu tarif, soğuk günlerin vazgeçilmezi olacak.

26 Kasım 2025

Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram kuşbaşı doğranmış kavurmalık et (koyun veya dana eti tercih edilebilir)
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:


  • İlk olarak, kavurmalık eti derin bir tencereye alın ve kendi yağıyla orta ateşte kavurmaya başlayın. Et suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Etler kavrulurken, soğanı ince ince doğrayın. Etler suyunu çekip hafifçe kızarmaya başladığında, soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • İsteğe bağlı olarak domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Ardından, sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra, ocağın ateşini kısık konuma getirin ve etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Etler yumuşadıktan sonra, tel şehriyeleri çorbaya ekleyin ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika daha pişirin. Şehriyeler pişerken çorbanın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak, ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir taşım kaynatın ve servis edin.

İpuçları:

  • Etin daha lezzetli olması için, kavurma işlemi sırasında etleri iyice kızartabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • İsterseniz, servis sırasında üzerine limon sıkarak farklı bir lezzet katabilirsiniz.
  • Et suyu kullanmak, çorbanın lezzetini artıracaktır.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yanında limon dilimleri ve taze ekmekle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;