Kaşar çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için kaşar peynirinin enfes aromasıyla hazırlanan bu tarif, soğuk kış günlerini ısıtacak nitelikte. Malzemelerin uyumlu dokusu ve peynirin kremalı yapısı, her kaşığında konfor hissi veriyor.

26 Kasım 2025

Kaşar Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 litre tavuk veya sebze suyu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (tatlandırmak için)
  • 1 yemek kaşığı un (kıvam için)
  • Maydanoz veya dereotu (servis için)

Yapılışı:


  • Bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  • Tavuk veya sebze suyunu yavaşça ekleyip topaklanma olmaması için çırpın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Kremayı ekleyip (kullanıyorsanız) bir taşım kaynatın.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın.
  • Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serpin.

İpuçları:

  • Kaşar peynirinin tam erimesi için sürekli karıştırın, yanmasını önleyin.
  • Kıvamını ayarlamak için su veya et suyu ekleyebilirsiniz.
  • Daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanmanız önerilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;