Karışık Sebzeli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 1 adet kabak (küp doğranmış)
- 1 su bardağı bezelye (taze veya donmuş)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 1,5 litre sıcak su veya sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
- İsteğe bağlı garnitür: ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Kabak ve bezelyeyi ekleyip sebzelerin hafifçe yumuşamasını sağlayın.
- Domatesi ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
- Sıcak su veya sebze suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin.
- Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin.
- İsteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Sebzeleri aynı boyutta doğramak, çorbanın pişme süresini eşitler.
- Daha kıvamlı bir çorba isterseniz, bir kısım sebzeyi blender ile püre haline getirip tekrar ekleyebilirsiniz.
- Çorbanın lezzetini artırmak için içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
- Donmuş bezelye kullanıyorsanız, çorba pişmeye yakın ekleyin.
|