Karın İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg temizlenmiş ve haşlanmış karın işkembe
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 8-10 su bardağı su
- Yarım demet maydanoz
- 1 limon
Hazırlık Aşaması:
- İşkembeyi bol suyla yıkayıp, temizleyin. Büyük bir tencerede suyla birlikte haşlayın. Haşlama suyunu dökün ve işkembeyi tekrar yıkayın.
- İşkembeyi küp küp doğrayın.
- Soğanları ince ince doğrayın, sarımsakları ezin.
- Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Maydanozu ince ince kıyın.
Yapılışı:
- Büyük bir tencereye sıvı yağı alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Unu ekleyip, kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış işkembeyi tencereye ekleyin, 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.
- Üzerine 8-10 su bardağı su ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra havuç ve patatesleri ekleyin, orta ateşte 30-35 dakika pişirin.
- Sütü ekleyip, karıştırın.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
- Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın.
- Üzerine limon sıkıp, dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Yanında taze ekmekle harika gider.
Püf Noktaları:
- İşkembeyi iyice temizlemek ve haşlamak önemlidir, aksi halde kötü koku ve tat olabilir.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
- İşkembeyi daha yumuşak seviyorsanız, pişirme süresini uzatabilirsiniz.
|