Kara mercimek çorbası nasıl yapılır, tarifiniz nedir?

Lezzetli ve besleyici bir kara mercimek çorbası için doğru adrestesiniz. Bu tarif, soğuk kış günlerini ısıtacak, pratik malzemelerle hazırlanan nefis bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Kara Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kara mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber
  • Limon suyu (servis için)

Yapılışı:


  • Kara mercimeği yıkayıp süzün, 10 dakika kadar ılık suda bekletin.
  • Soğanı küp küp doğrayın, zeytinyağı ile tencerede pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayıp soğana ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Süzülmüş mercimekleri, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu ilave edin, kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
  • Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz süzgeçten de geçirebilirsiniz).
  • Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Servis yaparken üzerine limon suyu sıkın, dilerseniz kırmızı biber ve nane ile süsleyin.

Not: İsterseniz çorbayı pişirdikten sonra bir kase yoğurt ile karıştırarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;