Kahverengi mercimek çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden kahverengi mercimek çorbası, hem besleyici hem de pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor. İçindeki sebzeler ve baharatlarla tam bir şifa deposu olan bu çorba, ailenizle paylaşacağınız sıcacık bir öğün için ideal.
Kahverengi Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kahverengi mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 adet et veya tavuk suyu tableti (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun, ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Mercimeği, kırmızı toz biberi, kimyonu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ve et suyu tabletini (kullanıyorsanız) ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ezilmiş sarımsakları ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Servis yapmadan önce üzerine kırmızı toz biber ve zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Servis sırasında nane veya pul biber ile süsleyebilirsiniz.
|