Kabaşlı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir kış çorbası olan kabaşlı mercimek çorbası, soğuk günlerde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Kırmızı mercimeğin besleyiciliğini sebzelerle birleştiren bu çorba, tereyağlı un sosu sayesinde kıvamını mükemmel şekilde buluyor.
Kabaşlı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün, soğanı küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
- Tencereye sıvı yağı alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Mercimek, havuç ve patatesi ekleyip karıştırın
- Suyu ilave edip kaynamaya bırakın
- Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
- Pişen çorbayı blenderdan geçirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun
- Kavrulan una 1 kepçe çorba ekleyip topaklanmamasını sağlayın
- Bu karışımı tencereye ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkabilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ve ekmekle servis edebilirsiniz
Not:
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz
- Dilerseniz içine küçük şehriye de ekleyebilirsiniz
|