İncir çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Kuru incirin lezzetini çorbaya dönüştüren bu tarif, hem besleyici hem de şifa dolu bir seçenek sunuyor. Soğan ve havuçla harmanlanan incirler, zeytinyağında kavrulduktan sonra et suyuyla buluşarak sıcak bir lezzet şölenine dönüşüyor.

25 Kasım 2025

İncir Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kuru incir (doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Taze nane veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:


1. İncirleri yarım saat kadar ılık suda bekletin, ardından küp küp doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ve havucu ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

3. Doğranmış incirleri tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

4. Suyu veya et suyunu tencereye ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin. İsteğe bağlı olarak tarçın ekleyebilirsiniz.

5. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

6. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin.

7. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.

8. Servis yaparken üzerine taze nane veya maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Not: İncir çorbası, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirimi kolaylaştıran bir seçenektir. İsteğe bağlı olarak içine bir miktar bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;