Hindi çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir hindi çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden biri. Hindi göğsü ve taze sebzelerle hazırlanan bu doyurucu çorba, hem pratik hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.
Hindi Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın. 2. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. 3. Hindi etini tencereye ekleyin ve her tarafı renk alana kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin. 4. Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. 5. Suyu veya et suyunu tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. Kaynamaya bırakın. 6. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve hindi eti yumuşayana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 7. Hindi eti piştikten sonra arpa şehriyeyi veya tel şehriyeyi ekleyin ve 8-10 dakika daha pişirin. 8. Çorba kıvam alınca ocaktan alın, isteğe bağlı olarak doğranmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. İpuçları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















