Havuçlu patates çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan havuçlu patates çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Taze sebzelerin uyumu ve kremamsı dokusuyla aile sofralarının vazgeçilmezi haline gelen bu çorba, hem besleyici hem de hazırlaması oldukça kolay.

26 Kasım 2025

Havuçlu Patates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım su bardağı süt (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı un (kıvam için)

Yapılışı:


  • Patates ve havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış patates ve havuçları tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
  • Kıvamını ayarlamak için unu biraz suyla açıp çorbaya ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak sütü ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Son olarak kuru naneyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık yoğurt ve bir tutam pul biber ekleyerek sunabilirsiniz.

Not:

  • Daha kremalı bir kıvam isterseniz süt miktarını artırabilirsiniz.
  • Vejetaryen bir seçenek için tavuk suyu yerine sadece su kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;