Havuçlu kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: havuçlu kremalı tavuk çorbası. Sadece 15 dakika hazırlık ve 25 dakika pişirme süresiyle hem günlük öğünlerinize hem de özel misafir sofralarınıza hitap eden bu tarif, kremanın yumuşak dokusuyla tavuğun lezzetini mükemmel şekilde birleştiriyor.
Havuçlu Kremalı Tavuk Çorbası TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 25 dakika Yapılışı: 1. Adım:Tereyağını veya zeytinyağını derin bir tencereye alın ve orta ateşte eritin. Soğanları ekleyip 3-4 dakika yumuşayana kadar kavurun.2. Adım: Havuçları ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Havuçların hafif yumuşamasını bekleyin. 3. Adım: Küp doğranmış tavukları tencereye ekleyin ve tavuklar rengi dönüp dış yüzeyi pişene kadar 4-5 dakika karıştırarak pişirin. 4. Adım: Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Ardından tavuk suyunu veya suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika havuçlar ve tavuklar iyice pişene kadar pişirin. 5. Adım: Başka bir kapta kremayı ve unu çırpın, topak kalmamasına dikkat edin. Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. 5 dakika daha kaynatın. 6. Adım: Ocağın altını kapatın, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Çorbayı birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Besin Değerleri (1 porsiyon için yaklaşık):
Bu nefis havuçlu kremalı tavuk çorbası özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, besleyici ve doyurucu bir seçenektir. Afiyet olsun! |






.webp)





















