Havuçlu Ayran Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4 su bardağı soğuk su
- 2 orta boy havuç (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle, pirinci yıkayıp bir tencerede haşlayın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin, ardından süzün ve kenara alın.
- Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın, rendelenmiş havucu ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpın, ardından soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Bu karışımı, kavrulmuş havuçların olduğu tencereye ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca haşlanmış pirinci ekleyin, tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin.
- Son olarak, kuru naneyi ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- İsteğe bağlı olarak, bir diş sarımsağı ezip çorbaya ekleyebilirsiniz.
- Çorbayı ılık veya soğuk olarak servis yapın, üzerine biraz zeytinyağı ve nane serperek süsleyebilirsiniz.
Not: Çorbanın topaklanmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Soğuk servis edildiğinde yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olacaktır.
|