Havuç ve patatesle mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini havuç ve patatesle buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bir ısınma ritüeli. Basit malzemelerle hazırlanan tarif, hem doyurucu hem de vitamin deposu bir lezzet sunuyor.

25 Kasım 2025

Havuç ve Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. İlk olarak mercimeği yıkayıp süzün. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın.

2. Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

3. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

4. Havuç ve patatesleri tencereye ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.

5. Mercimeği ekleyip üzerine sıcak suyu ilave edin.

6. Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

7. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz blender kullanmadan da servis edebilirsiniz).

8. Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis edebilirsiniz.

Not: Dilerseniz çorbayı servis ederken üzerine nane veya kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;