Havuç ve patatesle mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini havuç ve patatesle buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bir ısınma ritüeli. Basit malzemelerle hazırlanan tarif, hem doyurucu hem de vitamin deposu bir lezzet sunuyor.
Havuç ve Patatesli Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak mercimeği yıkayıp süzün. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. 2. Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 4. Havuç ve patatesleri tencereye ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. 5. Mercimeği ekleyip üzerine sıcak suyu ilave edin. 6. Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 7. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz blender kullanmadan da servis edebilirsiniz). 8. Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis edebilirsiniz. Not: Dilerseniz çorbayı servis ederken üzerine nane veya kırmızı biberle süsleyebilirsiniz. |






.webp)





















