Havuç ve Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım su bardağı krema (isteğe bağlı)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Havucu ve kabağı iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsak kullanacaksanız, rendeleyin veya ince kıyın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp, orta ateşte ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Havuç ve kabakları tencereye ekleyip, 3-4 dakika daha kavurun.
- Sebze suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısıp, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Krema kullanacaksanız, çorbayı ocaktan aldıktan sonra ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın. Üzerine bir tutam kuru nane serperek sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Çorbayı daha lezzetli yapmak için, sebzeleri kavurma süresini biraz uzatabilirsiniz.
- Krema yerine yoğurt da kullanabilirsiniz, ancak yoğurdu çorbaya eklerken ılık olmasına dikkat edin.
- Çorbayı blender ile çekmeden önce, sebzelerin iyice yumuşadığından emin olun.
Servis Önerisi:
- Çorbayı sıcak servis yapın, yanında çıtır ekmek veya grissini ile sunabilirsiniz.
|