Gerdan etinden lezzetli bir çorba nasıl yapılır?

Kemikli gerdan etinin derin lezzetini yansıtan, kış sofralarını şenlendiren besleyici bir çorba tarifi. Etin kendiliğinden oluşturduğu zengin suyu, sebzelerle buluşarak içinizi ısıtacak bir lezzet şölenine dönüşüyor.

25 Kasım 2025

Gerdan Etinden Lezzetli Bir Çorba Nasıl Yapılır?


Gerdan eti, kemikli yapısı ve zengin lezzetiyle çorbalar için harika bir malzemedir. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak, besleyici ve doyurucu bir çorba yapmak istiyorsanız, gerdan eti mükemmel bir seçenektir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir gerdan eti çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 500 gram gerdan eti (kemikli)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 litre su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Gerdan etini yıkayıp, büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra oluşan köpükleri bir kevgirle alarak etin temizlenmesini sağlayın.
  • Et haşlanırken, soğanı ince doğrayın; havuç, patates ve kereviz sapını küp küp doğrayarak hazırlayın.
  • Başka bir tencerede sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Domates salçasını ilave edip, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış gerdan etini suyundan alıp, salçalı karışımın olduğu tencereye ekleyin. Doğranmış havuç, patates ve kereviz sapını da ekleyip, 2 litre suyu ilave edin.
  • Tencereyi kapağı kapalı şekilde, orta ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Sebzeler ve et iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Çorba piştikten sonra tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı pul biberi ekleyip, 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı sıcak servis yapın. Yanında limon dilimleri ve taze ekmekle sunabilirsiniz. Gerdan etinin kemiklerinden ayrılan etleri çorbaya ekleyerek daha doyurucu hale getirebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Gerdan etini haşlarken ilk suyunu dökerek, çorbanın daha berrak olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz, 1 yemek kaşığı unu yağda kavurup, çorbaya ekleyebilirsiniz.
  • Lezzetini artırmak için bir diş sarımsak ekleyebilir veya et suyu kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;