Gerdan çorbası nasıl yapılır, arda'nın mutfağında?

Kış sofralarını şenlendiren gerdan çorbasının sıcacık lezzetini evinizde nasıl kolayca hazırlayacağınızı keşfedin. Dana gerdan etinin yumuşacık dokusuyla hazırlanan bu besleyici çorba, soğuk günlerde içinizi ısıtacak pratik bir tarifle sunuluyor.

25 Kasım 2025

Arda'nın Mutfağı'nda Gerdan Çorbası Nasıl Yapılır?


Gerdan çorbası, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir çorba türüdür. tarzında, pratik ve geleneksel bir tarifle gerdan çorbasını evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarif:

Malzemeler:


  • 500 gram dana gerdan eti (kemikli veya kemiksiz)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 litre su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limonun suyu
  • Maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, gerdan etini güzelce yıkayın ve büyük bir tencereye alın. Üzerine 2 litre su ekleyip, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra köpüklerini alarak, et yumuşayana kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.
  • Et pişerken, soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayarak hazırlayın.
  • Başka bir tencerede veya aynı tencereye sıvı yağ ekleyin, soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
  • Pişen gerdan etini tencereden alın, biraz soğuduktan sonra kemiklerini ayırın ve eti küçük parçalara bölün.
  • Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin, üzerine et suyunu ve parçalanmış gerdan etini ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı pul biberi ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra, limon suyunu ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın.
  • Servis yapmadan önce, ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Sıcak olarak tüketin.

İpuçları:

  • Gerdan etini önceden haşlayarak süreyi kısaltabilirsiniz.
  • Çorbayı kıvamlı hale getirmek için, pişirme sonunda bir miktar un veya tereyağlı sos ekleyebilirsiniz.
  • Arda'nın Mutfağı tarzında, servis sırasında bir dilim limon ve ekmekle sunabilirsiniz.

Bu tarifle, evinizde misafirlerinize veya ailenize nefis bir gerdan çorbası hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;