Fırında kabak çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Fırında kızaran sebzelerin lezzetini yansıtan, kremalı dokusuyla içinizi ısıtacak pratik bir çorba tarifi. Kabak, soğan ve sarımsağın fırında aromasıyla zenginleşen bu nefis çorba, akşam yemeklerinize şık bir başlangıç olacak.

25 Kasım 2025

Fırında Kabak Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 orta boy kabak (küp küp doğranmış)
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı krema veya süt
  • 1 çay kaşığı taze kekik veya kurutulmuş kekik
  • Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
  • İsteğe bağlı: Rendelenmiş kaşar peyniri veya kıyılmış maydanoz (servis için)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 40-45 dakika

Toplam Süre: 55-60 dakika

Yapılışı:

  • Fırını 200°C'de önceden ısıtın.
  • Doğranmış kabak, soğan ve sarımsağı bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice karıştırın.
  • Tepsiyi fırına yerleştirin ve sebzeler yumuşayıp hafifçe kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen sebzeleri fırından çıkarın ve bir blender'a aktarın. Sebze suyunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçirin.
  • Bu karışımı bir tencereye alın, kremayı veya sütü ekleyip orta ateşte 5-10 dakika kaynatın. Gerekirse tuz ve baharatları ayarlayın.
  • Çorbayı kaselere paylaştırın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

İpucu: Sebzeleri fırında pişirerek daha derin bir lezzet elde edersiniz. Dilerseniz, çorbayı blendırdan geçirmeden önce bir miktar patates ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;