Etli terbiyeli çorba nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan etli terbiyeli çorba, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek. Dana eti ve sebzelerin uyumunu, yoğurtlu terbiyenin kıvamıyla birleştiren bu tarif, soğuk günlerde içinizi ısıtacak.
Etli Terbiyeli Çorba TarifiMalzemeler:
Terbiye İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak kuşbaşı etleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. 2. Soğanı yemeklik doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın. 3. Haşlanan etlerin suyunu süzün ve ayrı bir kaba alın. 4. Tencereye tereyağını ekleyip eritin, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. 5. Haşlanmış etleri tencereye ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 6. Doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin, 1,5 litre sıcak suyu ekleyin. 7. Tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 8. Terbiye için; yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın. 9. Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan azar azar ekleyerek ılıştırın. 10. Ilımış terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. 11. Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin. Servis Önerisi:Üzerine nane veya kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapabilirsiniz. Püf Noktaları:
|






.webp)





















