Etli taze bamya çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Taze bamyanın özenle hazırlanışı ve kuşbaşı etle buluşmasıyla ortaya çıkan bu nefis çorba, geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyor. Bamyaların limon suyunda dinlendirilmesinden etlerin kıvam alana kadar pişirilmesine kadar her detay, bu özel tarifin lezzet sırrını oluşturuyor.
Etli Taze Bamya Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze bamya
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 6 su bardağı sıcak su
Hazırlık Aşaması:
- Bamyaları yıkayıp kuruladıktan sonra saplarını bıçakla çok derin olmayacak şekilde kesin
- Bamyaları bir kaseye alarak üzerine limon suyu ekleyin ve 15 dakika bekletin
- Soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
- Kuşbaşı etleri ekleyip renk alana kadar kavurun
- Doğranmış soğanları ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Hazırladığınız bamyaları tencereye ekleyip 5 dakika daha karıştırarak pişirin
- Üzerine sıcak suyu ekleyin ve tuz, karabiber, pul biberi ilave edin
- Kapağını kapatıp kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin
- Son 5 dakikada kıyılmış sarımsakları ekleyin
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ve taze ekmekle sunabilirsiniz
Püf Noktaları:
- Bamyaların limonlu suda bekletilmesi çorbanın kıvamını güzelleştirir
- Bamyaların sapını keserken iç kısmına zarar vermemeye özen gösterin
- Etler iyice yumuşamalı, bamyalar ise diri kalmalıdır
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
|