Etli Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti (veya dana eti)
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 8 su bardağı su
Yapılışı:
- Kuşbaşı etleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Haşlanan etlerin suyunu süzün ve etleri kenara alın. Haşlama suyunu daha sonra çorba yapımında kullanacağız.
- Bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı ılık su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu işlem yoğurdun kesilmesini önleyecektir.
- Başka bir tencerede haşlama suyunu ve 7 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
- Pirinçler piştikten sonra, yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Karıştırmaya devam ederek 5-10 dakika daha pişirin.
- Haşlanmış etleri çorbaya ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Birkaç dakika daha kaynatın.
- Son olarak, tereyağını bir tavada eritin, naneyi ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken, çorbanın sıcak olmasına dikkat edin ve yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırın. Bu, yoğurdun kesilmesini engeller.
- Etleri haşlarken, suyunu süzdükten sonra et suyunu çorba yapımında kullanmak, çorbaya daha lezzetli bir tat katacaktır.
- Çorbayı servis etmeden önce tereyağlı naneyi eklemek, hem görsel hem de lezzet açısından harika bir dokunuş sağlar.
|