Etli nohut çorbası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Kış günlerini ısıtan, besleyici bir lezzet arayanlar için etli nohut çorbası tarifi ve püf noktaları paylaşılıyor. Nohutun ve etin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, hem doyurucu hem de pratik bir öğün alternatifi sunuyor.

25 Kasım 2025

Etli Nohut Çorbası Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:


  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 1 adet havuç (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Nohutları bir gece önceden suda bekletin
  • Düdüklü tencerede eti yumuşayana kadar pişirin
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin
  • Küp doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Haşlanmış eti ve nohutları ekleyin
  • Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Baharatları ekleyip 20 dakika daha pişirin

Püf Noktaları:

  • Nohutları karbonatlı suda bekletmek daha çabuk pişmesini sağlar
  • Etin yağlı kısmını tercih ederseniz çorba daha lezzetli olur
  • Çorbayı pişirdikten sonra 10-15 dakika dinlendirin
  • Servis öncesi limon sıkmak lezzetini artırır
  • Kıvamını ayarlamak için bir kısım nohutu ezip çorbaya ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine nane ve kırmızı pul biber serpin
  • Yanında limon dilimleri ile servis edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;