Etli Mantı Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram kıyma (kuzu veya dana karışık)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 litre et suyu veya su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 limonun suyu
Hazırlanışı:
- İlk olarak, bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırın. Bu karışımı yoğurarak mantılarınızın iç harcını hazırlayın.
- Hamur için 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz ve yeterince su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru açarak küçük kareler kesin. Her karenin içine hazırladığınız harçtan küçük bir parça koyup mantı şeklinde kapatın. Mantıları haşlamak için kaynar suya atıp pişirin, ardından süzün.
- Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, domates salçasını ekleyip kavurun. Üzerine et suyunu veya suyu ilave edin, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbaya haşlanmış mantıları ekleyin, 10-15 dakika daha pişirin. Tereyağını ayrı bir tavada kızdırıp naneyi ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine tereyağlı naneyi ve limon suyunu gezdirip sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Mantılarınızı daha lezzetli yapmak için iç harcına ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Servis sırasında yoğurt ile birlikte sunarak farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.
|