Etli havuçlu çorba nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için nefis bir etli havuçlu çorba tarifi. Dana eti ve taze havuçların mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Kolay hazırlanışı ve pratik malzemeleriyle herkesin rahatlıkla deneyebileceği bir tarif.

25 Kasım 2025

Etli Havuçlu Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlık:


  • Havucu rendeleyin veya küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Etleri yıkayıp süzün

Yapılışı:

  • Tencereye tereyağını alıp eritin
  • Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
  • Kuşbaşı etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sıcak suyu ilave edin, tuz ve baharatları ekleyin
  • Kapağını kapatıp etler ve havuçlar yumuşayana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirin
  • Çorba hazır olduğunda ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine bir tutam maydanoz serpebilirsiniz
  • Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz

Not:

  • Etlerin daha çabuk pişmesi için düdüklü tencere kullanabilirsiniz
  • Kıvamını beğenmezseniz, bir çay bardağı sıcak su ile inceltebilirsiniz
  • Çorbanın lezzeti için etin iyice pişmesi önemlidir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;