Etli çorba nasıl terbiyeli yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu etli terbiyeli çorba, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Dana etinin yumuşak dokusu ve sebzelerin lezzeti, yoğurtlu terbiye ile buluşarak sıcacık bir mükellefiyet vaat ediyor.
Etli Terbiyeli Çorba TarifiMalzemeler:
Terbiye İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak kuşbaşı etleri derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakın. 2. Etler yumuşayınca, ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. 3. Küp doğranmış havuç ve patatesleri de tencereye ekleyip 5 dakika daha kavurun. 4. Haşlanmış etleri ve suyunu sebzeli karışıma ekleyin. Üzerine 8 bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. 5. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Terbiye için; yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan azar azar ekleyerek ılıştırın. 7. Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. 8. Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















