Etli bamya çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kuzu eti ve taze bamyanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu geleneksel çorba, hem besleyici hem de lezzet dolu bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla sofralarınızı şenlendirecek nefis bir tarif.
Etli Bamya Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 500 gr taze bamya
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 8-10 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlık Aşamaları:
- Bamyaları yıkayıp saplarını bıçakla incecik keserek çıkarın
- Bamyaları limonlu suda 15 dakika bekletin (kararmasını önlemek için)
- Soğanı ince ince doğrayın
- Sarımsakları ezin
Yapılışı:
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Etleri ekleyip her yönü renk alana kadar kavurmaya devam edin
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirin
- Bamyaları süzüp tencereye ekleyin
- Limon suyu, şeker, tuz ve baharatları ilave edin
- Kapağını kapatıp bamyalar yumuşayana kadar (20-25 dakika) pişirin
- Son 5 dakikada sarımsakları ekleyin
- Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ve taze ekmekle servis edebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak üzerine nane serpebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Bamyaların kararmaması için limonlu suda bekletin
- Etler önce iyice pişsin, sonra bamyaları ekleyin
- Bamyalar çok fazla karıştırılırsa dağılabilir, dikkatli olun
- Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyerek ayarlayabilirsiniz
|