Et suyuyla terbiyeli şehriye çorbası nasıl yapılır?
Kış günlerini ısıtan, mis gibi kokusuyla içinizi ferahlatacak nefis bir şehriye çorbası tarifi. Et suyunun derin lezzetiyle buluşan bu çorba, özel terbiyesi sayesinde kıvamı ve tadıyla sofralarınızı şenlendirecek.
Et Suyuyla Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre et suyu (tercihen kemik suyu)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 limonun suyu
Hazırlık Aşaması:
- Soğanı ince ince doğrayın
- Havucu ve patatesi küp küp doğrayın
- Et suyunu bir tencereye alın
Yapılışı:
- Tencerede tereyağını eritin
- Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Et suyunu tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın
- Kaynayınca şehriyeleri ekleyin
- Sebzeler ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
Terbiye Hazırlığı:
- Bir kasede yumurta sarısı ve unu çırpın
- Limon suyunu ekleyip iyice karıştırın
- Çorbadan bir kepçe sıcak su alıp terbiyeye yavaş yavaş ekleyin
- Bu şekilde terbiyeyi ılıştırın
Son Aşama:
- Terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyin
- Tuz, karabiber ve naneyi ekleyin
- 5 dakika daha kısık ateşte pişirin
- Ocaktan almadan önce bir taşım kaynatın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine nane serpebilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Et suyunu ev yapımı kullanırsanız lezzeti daha güzel olur
- Terbiyeyi çorbaya eklerken çok hızlı eklemeyin, yoksa kesilebilir
- Çorbayı çok kaynatmamaya dikkat edin
- Dilerseniz içine tavuk eti de ekleyebilirsiniz
|