Et çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan et çorbası, hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle sofraların baş tacıdır. Kemikli etin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen lezzetli suyu, taze sebzelerle buluşarak içinizi ısıtacak bir şölene dönüşür. İşte ev yapımı et çorbasının püf noktalarıyla zenginleşen tarifi...

25 Kasım 2025

Et Çorbası Nasıl Yapılır?


Et çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir yemektir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz geleneksel bir et çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 500 gram kemikli veya kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kereviz (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 8-10 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limonun suyu (servis için)
  • İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu

Yapılışı:


  • İlk olarak, eti yıkayıp orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kevgirle alarak temizleyin.
  • Eti yaklaşık 1-1,5 saat kadar, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu süre etin cinsine göre değişebilir.
  • Haşlama sırasında, soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Kereviz kullanacaksanız onu da küp şeklinde doğrayın.
  • Başka bir tencerede veya aynı tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış eti suyuyla birlikte salçalı soğan karışımına ekleyin. Doğranmış havuç, patates, kereviz ve sarımsakları da ilave edin.
  • Üzerine 8-10 su bardağı su ekleyip tuz, karabiber ve naneyi de katarak kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler ve et iyice pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika daha pişirin.
  • Çorba piştikten sonra, eti tencereden alıp didikleyip tekrar çorbaya ekleyebilirsiniz.
  • Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirip, yanında limon suyu ile sıcak olarak servis edin.

İpuçları:

  • Etin lezzetli olması için kemikli et kullanmanız önerilir.
  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz, 1 yemek kaşığı unu yağda kavurup çorbaya ekleyebilirsiniz.
  • Sebzeleri doğrarken hepsini aynı boyutta kesmeye özen gösterin, böylece hepsi aynı anda pişer.
  • Çorbanın lezzetini artırmak için bir miktar tereyağı da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu tarifle sıcacık bir et çorbası hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;