Erişte aşı çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli bir Anadolu klasiği olan erişte aşı çorbası, soğuk kış günlerini ısıtacak doyurucu ve pratik bir tarif. Ev yapımı eriştelerin enfes dokusu, salçalı terbiyesi ve limonun ferahlatıcı etkisiyle bu çorba, aile sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Erişte Aşı Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı ev yapımı veya hazır erişte
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 8-10 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (yoksa sıcak su)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 limonun suyu

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Havuç ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
  • Et suyunu veya sıcak suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca erişteleri ekleyin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Çorba piştikten sonra naneyi ve limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine kuru nane serperek sunun.

Not:

  • Erişteler ev yapımı ise pişme süresi daha kısa olabilir, kontrol edin.
  • Et suyu kullanırsanız çorba daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak nohut vye mercimek de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;