Erişilebilir Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
Hazırlık Süresi:
Pişirme Süresi:
Yapılışı:
- Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın
- Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
- Haşlanmış pirince yoğurt karışımını yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırın
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine nane sosunu gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurt karışımını sıcak pirince yavaş ekleyin, kesilmesini önleyin
- Çorbayı sürekli karıştırarak pişirin
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilirsiniz
Besin Değerleri (1 porsiyon):
- 180 kalori
- 8g protein
- 25g karbonhidrat
- 5g yağ
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında taze ekmekle sunun
- Üzerine sumak serpebilirsiniz
|