En Kolay Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un (kıvam için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (sos için)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (sos için)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği, tuzu, kimyonu ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Unu bir kasede biraz su ile açıp çorbaya ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine bu sosu gezdirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri pişirmeden önce iyice yıkayın, böylece toprak kokusu olmaz.
- Çorbayı blender ile çekmeden önce biraz soğumasını bekleyin.
- Sosu çok yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
- İsterseniz çorbaya limon sıkarak servis edebilirsiniz.
Not: Bu tarif, pratik ve lezzetli bir mercimek çorbası için idealdir. Malzemeleri artırarak veya azaltarak damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz.
|