Ekşili tavuk çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Lezzetli ve pratik bir ekşili tavuk çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak enfes bir seçenek. Tavuk suyunun besleyiciliği ile yoğurt ve limonun ferahlatıcı dokunuşu, bu geleneksel çorbayı özel kılıyor.

20 Kasım 2025

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kemikli veya kemiksiz)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet limonun suyu
  • 6-7 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Tavuk göğsünü 6-7 su bardağı suda haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan çıkarıp didikleyin. Tavuk suyunu bir kenara alın.
  • Tereyağını bir tencerede eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
  • Çorba kaynarken, bu karışımdan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek ılıştırın (terbiye işlemi).
  • Ilıyan karışımı yavaşça tencereye ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin.
  • Didiklenmiş tavukları ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • İsteğe bağlı olarak, bir tavada kızdırdığınız tereyağına nane ekleyip çorbanın üzerine gezdirin.
  • Sıcak servis yapın.

Not: Terbiyeyi eklerken çorbanın çok kaynamamasına dikkat edin, aksi halde yoğurt kesilebilir. Dilerseniz içine pirinç veya şehriye de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;