Ekşili Sulu Köfte Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- Köfte için
- 400 gr kıyma (karışık veya dana)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
- Çorba için
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 lt sıcak su
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı: 1 adet havuç (küp doğranmış)
Yapılışı:
- Köfte harcını hazırlayın: Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, yumurta, salça ve baharatları bir kasede iyice yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şekillendirin.
- Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu ilave edin, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya köfteleri teker teker atın, havuç ekleyin ve 15-20 dakika pişirin.
- Limon suyu, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Ocaktan alıp 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine taze nane serpebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Köftelerin dağılmaması için harcı iyice yoğurun ve dinlendirin.
- Ekşilik için limon suyunu ocaktan almaya yakın ekleyin.
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
|