Düdüklüde lezzetli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Düdüklü tencerenin pratikliğiyle hazırlanan, kıvamı ve lezzetiyle klasik mercimek çorbasını unutturacak bir tarif. Kırmızı mercimeğin besleyiciliği, sebzelerin doğallığı ve özel baharat karışımıyla hem sağlıklı hem de doyurucu bir lezzet şöleni sunuyor.
Düdüklü Tencerede Lezzetli Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. 2. Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 4. Yıkanmış mercimeği, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın. 5. Üzerine sıcak suyu veya et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 6. Düdük ötmeye başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika pişirin. 7. Pişme süresi dolunca tencerenin basıncını doğal olarak salmasını bekleyin veya soğuk su tutarak hızlıca açın. 8. Çorbanın kıvamını ayarlamak için ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 9. Kavrulan una 1 kepçe çorba suyu ekleyip topaklanmaması için çırpın. 10. Bu karışımı tencereye ekleyip 5 dakika daha kaynatın. 11. Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın. Sosu İçin:1. Küçük bir tavada tereyağını eritin. 2. Kırmızı pul biberi ekleyip 1 dakika kavurun. 3. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra üzerine bu sosu gezdirin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! Bu pratik tarifle düdüklü tencerede nefis bir mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz. |






.webp)





















