Dövme yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan dövme yoğurt çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Bu tarif, dövme buğdayın hafif dokusu ile yoğurdun ferahlatıcı tadını mükemmel bir uyumla birleştiriyor.
Dövme Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı dövme buğday
- 1 litre su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Dövme buğdayı yıkayıp tencereye alın, üzerine suyu ekleyip kaynatın
- Buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın
- Yoğurt karışımını yavaş yavaş çorbanın üzerine ekleyin, sürekli karıştırın
- Tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin
- Tereyağını küçük bir tavada eritin, naneyi ekleyip kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine nane sosunu gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurt karışımını çorbaya eklerken kesilmemesi için çok yavaş ekleyin
- Dövme buğdayın iyice yumuşaması için yeterince piştiğinden emin olun
- Nane sosunu çorba servise hazırken hazırlayın, sıcakken ekleyin
- İsteğe bağlı olarak sarımsak da ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz
- Üzerine bir miktar pul biber serpebilirsiniz
|