Dört kişilik yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?

Anadolu'nun serin yaylalarından gelen geleneksel lezzetlerden biri olan yayla çorbası, hem besleyici hem de ferahlatıcı özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerindendir. Yoğurt ve pirinçle hazırlanan bu çorba, tereyağında kızartılan nane ile tamamlanarak eşsiz bir aroma sunar.

25 Kasım 2025

Dört Kişilik Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp tencerede 6 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Başka bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yoğurt karışımını azar azar, sürekli karıştırarak haşlanmış pirinçli suya ekleyin.
  • Çorbayı kaynatmadan, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin, ara sıra karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Tereyağını küçük bir tavada eritip naneyi ekleyin ve kızartın.
  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine nane sosunu gezdirip servis yapın.

Not: Çorbanın daha kıvamlı olmasını isterseniz pirinç miktarını artırabilir veya pişirme süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca, taze nane kullanmak isterseniz, servis sırasında üzerine ince kıyılmış taze nane serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;