Domatesli Unlu Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates (rendelenmiş veya küp doğranmış)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şehriye
- 6 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- İsteğe bağlı: 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp, orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
- Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
- Unu ekleyip, kokusu çıkana ve hafif renk alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Şehriyeyi ilave edip, 1-2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Sıcak suyu veya tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı rendelenmiş sarımsağı ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynadıktan sonra altını kısıp, şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Son olarak kuru naneyi ekleyip, bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz serperek sunabilirsiniz.
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Unu iyice kavurursanız, çorbanın tadı daha lezzetli olur.
- Şehriyeleri kavurarak eklemek, çorbanın kıvamını arttırır.
- Çorba kıvamını beğenmezseniz, su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
|