Domates soslu çorba nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: olgun domateslerin zengin aromasıyla hazırlanan, iç ısıtan bir domates soslu çorba. Taze malzemelerle hazırlanan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Domates Soslu Çorba TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz. Ardından domatesleri küp küp doğrayın. 2. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları da ezin veya rendeleyin. 3. Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun. 4. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun. 5. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 6. Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. 7. Sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve naneyi de ilave edip kaynamaya bırakın. 8. Çorba kaynayınca ocağın altını kısıp 15-20 dakika daha pişirin. İsterseniz şekeri de bu aşamada ekleyebilirsiniz. 9. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin. Kıvamı koyu gelirse biraz daha sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın. 10. Servis yapmadan önce üzerine taze fesleğen veya maydanoz serperek sıcak servis yapın. İpuçları:
|






.webp)





















