Domates püreli çorba nasıl yapılır, tarifiniz var mı?
Lezzetli ve besleyici bir domates püreli çorba hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar bu tarifte bir araya getirildi. Taze domateslerin doğal aromasıyla hazırlanan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Domates Püreli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet olgun domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı, domatesin asitliğini almak için)
- Taze fesleğen veya maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve yumuşayıncaya kadar 5-7 dakika pişirin.
- Domatesler yumuşadıktan sonra, blendır ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10-15 dakika daha pişirin. İsterseniz şekeri ekleyip karıştırın.
- Servis yapmadan önce üzerine taze fesleğen veya maydanoz serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için, domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika bekletin.
- Kremalı bir dokusu olmasını isterseniz, pişirdikten sonra biraz krema ekleyebilirsiniz.
- Çorbayı daha lezzetli yapmak için, pişirme aşamasında bir dal taze kekik ekleyebilirsiniz.
|