2 Kişilik Domates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy olgun domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (servis için)
- 1 kase kızarmış ekmek dilimleri (servis için)
Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin.
- Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin, toz şekeri serpin ve domatesler yumuşayıp suyunu salana kadar 5-7 dakika pişirin.
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 15-20 dakika daha pişirin.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin, gerekirse tekrar ısıtın.
- Sıcak servis yapın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kızarmış ekmek dilimleri ile süsleyin.
İpuçları:
- Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için, üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika bekletin.
- Çorbayı daha kremalı yapmak için, pişirdikten sonra 1-2 yemek kaşığı krema ekleyebilirsiniz.
- Taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|