Domates çorbası salça ile nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan salçalı domates çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Olgun domateslerin doğal tatlılığı ve salçanın derin aromasıyla hazırlanan bu çorba, yanında sunulan çıtır ekmekle mükemmel bir uyum yakalıyor.

25 Kasım 2025

Domates Çorbası (Salçalı) Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 adet olgun domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı şeker (domatesin asitliğini dengelemek için)
  • Servis için: krema, taze fesleğen veya maydanoz

Yapılışı:


  • Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.
  • Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın.
  • Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ezin veya rendeleyin.
  • Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun, rengi koyulaşana kadar.
  • Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve şekeri ilave edip domatesler suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 10 dakika).
  • Domatesler yumuşadıktan sonra, sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, kuru naneyi ekleyin ve 15-20 dakika daha pişirin.
  • Çorba piştikten sonra, blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. İsterseniz süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırabilirsiniz.
  • Son bir kez tadına bakıp, gerekirse tuz veya baharat ekleyin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın. Üzerine bir kaşık krema, taze doğranmış fesleğen veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Yanında çıtır ekmek veya grissini ile servis edebilirsiniz.

İpuçları:

  • Domatesler olgun ve kırmızı olursa, çorbanın rengi daha canlı olur.
  • Salça kavurma işlemi, çorbaya derin bir lezzet katacağı için atlanmamalıdır.
  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz, 1 yemek kaşığı unu soğan kavurma aşamasında ekleyip kavurabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;