Domates çorbası için tek kişilik tarif nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir domates çorbası, tek kişilik bir öğün için harika bir seçenek. Taze domateslerin doğal aromasıyla hazırlanan bu tarif, sadece birkaç temel malzeme ve kısa bir pişirme süresi gerektiriyor. İster öğle yemeği ister hafif bir akşam öğünü olsun, bu çorba hem besleyici hem de doyurucu bir alternatif sunuyor.

25 Kasım 2025

Tek Kişilik Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen veya kekik (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt (servis için)
  • Taze fesleğen yaprakları (dekore etmek için)

Hazırlanışı:


1. Domatesleri Hazırlama:

  • Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.
  • Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın.

2. Soğan ve Sarımsağı Kavurma:

  • Küçük bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
  • Rendelenmiş sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar.

3. Salça ve Domatesleri Ekleyip Pişirme:

  • Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun, rengi koyulaşana kadar.
  • Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin.

4. Sıvı ve Baharatları Ekleyip Kaynatma:

  • Sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kuru fesleğen veya kekiği ekleyip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, kapağını kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.

5. Pürüzsüz Hale Getirme:

  • Çorbayı ocaktan alın ve bir blender ile pürüzsüz hale getirin. Dilerseniz el blenderı kullanarak tencerede de püre haline getirebilirsiniz.

6. Servis:

  • Çorbayı bir kaseye alın, üzerine bir kaşık krema veya süzme yoğurt ekleyin.
  • Taze fesleğen yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Daha kıvamlı bir çorba için 1 yemek kaşığı unu soğan kavurma aşamasında ekleyip kavurabilirsiniz.
  • Çorbayı daha lezzetli yapmak için pişirme suyu yerine tavuk veya sebze suyu kullanabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak çorbaya pişirme esnasında bir tutam şeker ekleyerek domateslerin asitliğini dengeleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;