Dağ pancarı çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Doğanın sunduğu tazelikle hazırlanan bu çorba, hem besleyici hem de lezzet dolu bir seçenek. Dağ pancarının eşsiz aromasını zeytinyağı ve sebzelerle buluşturan tarif, sade malzemelerle sofralara şifa getiriyor.

25 Kasım 2025

Dağ Pancarı Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze dağ pancarı (yaklaşık 500 gram)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:


  • Dağ pancarını güzelce yıkayın, saplarını ayırın ve ince ince doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile tencerede pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış dağ pancarını, rendelenmiş havucu ve küp doğranmış patatesi ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp sebzeler yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Son olarak limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt ile süsleyebilirsiniz.

Not:

  • Dağ pancarı yerine ıspanak veya pazı da kullanabilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.
  • Çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam da elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;