Bulgurlu Sütlü Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı (kıvam için, isteğe bağlı)
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 25-30 dakika
Porsiyon: 4-6 kişilik
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını alıp eritin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
- Bulguru ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun.
- 4 su bardağı suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Bulgur yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Sütü yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- Kıvamını artırmak isterseniz, yumurta sarısını bir kasede çırpıp bir kepçe çorbadan ekleyerek ılıştırın, sonra tencereye yavaşça karıştırarak ekleyin.
- 5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine kırmızı pul biber serperek servis edin.
Püf Noktaları:
- Sütü eklerken yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın, aksi halde topaklanabilir.
- Bulgurun ince olması çorbanın kıvamı için önemlidir.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
- İsterseniz içine havuç veya patates gibi sebzeler ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
- Üzerine nane veya maydanoz serperek görsel ve lezzet katabilirsiniz.
|